Syndicate content

blogging

Aug 07
0

Sikkerhetskopiere blogg (backup)

Sun, 08/07/2011 - 15:09 — F.R.R.

Etterhvert har jeg lagt igjen mange ord i forskjellige blogger, og jeg har mistet mange blogger og mye blogginnhold underveis. Sikkerhetskopiering er et must. Nå har jeg sikkerhetskopiert 3 forskjellige nettsteder, og redskapet heter (Gnu)Wget. Bloggene var på henholdsvis Posterous, Drupal, og Wordpress.

Fremgangsmåten har jeg beskrevet på engelsk her. Men jeg tenkte bare å fortelle det samme på norsk:

(more...)

Aug 10
3

Farvel til Golarge som webhost? Kanskje ikke?

Tue, 08/10/2010 - 08:45 — F.R.R.

Jeg fikk følgende feilmelding på min Drupal-installasjon her (det kunne forsåvidt vært Wordpress eller noen annet også):

Your system or network configuration does not allow Drupal to access web pages, resulting in reduced functionality. This could be due to your webserver configuration or PHP settings, and should be resolved in order to download information about available updates, fetch aggregator feeds, sign in via OpenID, or use other network-dependent services.

(more...)

Aug 01
0

Bounce rate og bloggkvalitet, en amatørs betraktninger

Sun, 08/01/2010 - 16:47 — F.R.R.

Bounce rate teller dem som går inn på en side på et nettsted (gjerne en blogg) får så å la det bli med den siden før de forlater nettstedet. Blant annet måles dette i Google analytics, og da de fleste blogger for at også andre skal finne noe av interesse, ble jeg hengende litt ved dette målet.

(more...)

Jul 30
0

Enkel videoblogging

Fri, 07/30/2010 - 11:14 — F.R.R.

I disse iPhonetider kan det være på plass å minne om at det går an å videoblogge også uten å ha dette vidunderet, selv om det er veldig bra. Men forutsetningen for å videoblogge er for meg at det kan gjøres enkelt. Og fra en dårlig mobil blir resultatet så som så.

Her har jeg blogget fra min Htc-magic, meget dårlig kamera, med meget dårlig oppløsning. 

(more...)

May 29
1

Ettersom jeg leser blogger

Sat, 05/29/2010 - 21:52 — F.R.R.

Blopp.no har fått en (forhåpentlig) pause ved at driverne har gitt seg. Stedet er overtatt av Morten Pedersen, som er litt i tvil om hva han skal gjøre videre. Han venter på en respons fra brukere. Fra før er Bloggrevyen og Bloggarkivet blitt historie.

(more...)

May 06
2

Bloggere er ikke journalister

Thu, 05/06/2010 - 19:44 — F.R.R.

Bloggere er ikke journalister. Det har en rettsinstans i New Jersey slått fast. Bloggeren Shellee Hale påberopte seg retten til kildevern på linje med journalister etter et søksmål fra en bedrift. Hun fikk ikke medhold.

(more...)

Apr 23
0

Enkle redskaper kan vitalisere bloggingen

Fri, 04/23/2010 - 19:47 — F.R.R.

Den første studien som vurderer blogg-lesernes vaner og oppfatninger har blitt publisert. Mens de fleste studier omkring bloggfenomenet handler om dem som blogger, handler denne studien primært om dem som leser blogger, deltar og kommenterer.

(more...)

Apr 21
2

La Sonitus dø

Wed, 04/21/2010 - 19:12 — F.R.R.

Sonitus er på sotteseng. For få må bruke for mye tid og krefter for at vi alle skal få tilgang til gode bloggposter. Hva er fremtiden for bloggtjenesten, spør Hjorthen, initiativtaker til hele tjenesten for noen år siden. Gjengen bak holder døra på gløtt for fortsatt drift, men det forutsetter at flere tar et tak.

(more...)

Mar 31
0

Drupal og cron

Wed, 03/31/2010 - 19:43 — F.R.R.

Crontab er et script for å kunne gjennomføre bestemte handlinger på et nettsted etter et bestemt og automatisert mønster. Det gjelder uansett hva man måtte ha av plattform på nettstedet. Det kan dreie seg om backup, eller som hos meg: feed-oppdatering både på egne poster, men mest på eksterne blogger (se til høyre på siden).

(more...)

Dec 15
0

Politikk og samfunn trekker ikke flest lesere

Tue, 12/15/2009 - 20:22 — F.R.R.

 Mange etterlyser mer seriøst stoff i aviser og blogger, mer politikk, mer debatt, flere kommentarer. Men det som gir "klikk" er helt andre saker, og da særlig kjendissaker og underholdning. Verdens kanskje mest kjente aktualitetsblogg, Huffington Post, er ikke noe unntak.

(more...)