Nov 12

Måtte spise mor, var jo sulten, Er verden så gal?

Thu, 11/12/2009 - 20:19 — F.R.R.

Når jeg i Daily Mail leser om den russiske kannibalen som fikk nedsatt straff av en dommer etter at han hadde spist sin mor, begynner jeg å lure på realitetene.

Den 27 år gamle Sergey Gavrilov hadde kranglet med sin mor før han slo henne ihjel og la henne i fryseren. Så gikk han på fylla i to dager, der han også spilte bort alle pengene. Når han kom hjem var han sulten, og det eneste han fant å spise var nettopp moren. 

"Jeg likte ikke kjøttet noe særlig, det var for fett, men jeg måtte jo ha noe å spise", skal mannen ha sagt i retten. Og dommeren var enig i at sulten, etter at han hadde spilt og drukket opp alt han også hadde stjålet fra moren, var så alvorlig at det var å anse som formildende. 

Så fanger historien blikket mitt, slik det nødvendigvis også fanger andres blikk. Historien gjengis redaksjonelt med stor alvorlighet, så seriøst at jeg tenker at dette må være sant. Samtidig er det noe som roper i meg at slike historier er for fantastiske, for mye "far off", til at de kan være sanne. Så gal verden kan vi ikke leve i.

Er verden så gal? Eller kanskje det er jeg som ikke har nok empati for den sultne Sergey Gavrilov.

(more...)

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.