Nov 09

Svineinfluensa i Afghanistan: Utlendingene får skylden

Mon, 11/09/2009 - 10:44 — F.R.R.

Svineinfluensaen har for alvor slått til i Afghanistan. Landet har bedt om 11 millioner vaksinedoser fra WHO, men kan bare regne med å få 500.000. De to siste ukene har i alt 10 personer mistet livet som følge av influensaen, alle i Kabul. 

Noen mener at Karzai overdriver faren ved influensaen for å unngå protester mot presidentvalget. Han har selv også bidratt til å rote det til for seg ved at han i en tale refererte til svineinfuensaen som akkurat det, ikke H1N1 som den egentlig heter.

Dette har skapt en oppfatning av influensaen smitter fra griser til mennesker, og siden de første tilfellene av sykdommen ble oppdaget på amerikanske militærbaser, har utlendingene fått skylden. Muslimer unngår svinekjøtt, og ressonnementet til mange Afghanere nå er at de utenlandske styrkene ved å spise svinekjøtt har brakt sykdommen til Afghanistan, slik at den der kan spres seg fra dem til afghanerne selv.

Og dette fører til økt press for å kaste utlendingene ut av landet. Saken har derfor blitt delikat både for Karzai og hans regjering, men ikke minst også for de utenlandske styrkene som nå blir møtt med enda større skepsis.

- The Seattle Times

 

(more...)

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
13 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.