Nov 07

Flaggermus kan være til besvær

Sat, 11/07/2009 - 22:54 — F.R.R.

Flaggermus i sus og dus -

Flaggermusene får her en luksusvilla, sa statssekretær Heidi Sørensen da hun i dag sto for den offisielle åpningen av Norges første flaggermushus.

read more

Men ikke alle er like heldige, hverken huseier eller flaggermus. I Heddal flyttet en flaggermuskoloni inn i en nybygget villa. Det var hundrevis av em, de grov ut isolasjonen og holdt et farlig spetakkel.

Huseieren regnet med at han bare kunne kvitte seg med kolonien av flaggermus. Men så viste det seg at flaggermusene var en spesielt sjelden, og derfor fredet, art. Da hadde det allerede gått så langt at hele huset luktet av urin og ekskrementer, barneværelset var evakuert da det ved siden av lukt ble fukt i veggene. Men skadedyrskontrollen kunne ingenting gjøre før staten hadde sagt sitt.

Og staten sa sitt. Huseieren fikk et brev der han fikk beskjed om at flaggermusene måtte få bo i boligen. På spørsmål om hva han selv kunne gjøre, fikk han til svar at han måtte flytte. Først trodde han det var en spøk, men det var det ikke.

Etter en del frem og tilbake, med juridisk bistand, fikk han lov til å "fange" kolonien gjennom et par-tre netter. Det skjedde i form av fangstnett, og med biologer i førersetet. Så ble kolonien kjørt til en annen kant av landet, før den ble sluppet fri. Kanskje endte den på Gjelleråsen?

[Siste på Notes About]

(more...)

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
7 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.