Jun 29

Min kaffekopp - min medisin

Wed, 06/29/2011 - 11:32 — F.R.R.

Mens jeg sitter her med min kaffekopp, økologisk og fair-trade, kan jeg også glede meg over at dette er som medisin for meg. En ny studie, en i rekken av flere, viser at kaffe beskytter mot utvikling av Alzheimer demens. Dette må jeg forsøke å huske.

Det er snakk om koffein, men også en annen komponent i kaffe, som gir denne effekten. Kombinasjonen av dette ukjente, med den kjente koffeinen, øker nivåene av et bestemt veksthormon i blodet, fint kalt granulocyte colony stimulating factor (GCSF). Det er vanligvis lite av akkurat dette stoffet hos personer med Alzheimer demens. 

GCSF virker på tre forskjellige måter. Det øker stamcelleproduksjonen av celler som i hjernen fjerner de avleiringene (amyloid) som forbindes med Alzheimer, det øker nydannelse av nerveceller i hjernen, og øker i tillegg forbindelsene mellom hjernecellene slik at hjernen fungerer bedre.

Men det må altså være kaffe med koffein, og det holder ikke med koffein alene. Det er et ukjent stoff i kaffe som også må med. Og det hjelper heller ikke å spare på inntaket. Minst 4-5 kopper kaffe er nødvendig, men da mener forskerne også at Alzheimer i stor grad kan forhindres. 

The researchers believe that moderate daily coffee intake starting at least by middle age (30s -- 50s) is optimal for providing protection against Alzheimer's disease, although starting even in older age appears protective from their studies. "We are not saying that daily moderate coffee consumption will completely protect people from getting Alzheimer's disease," Dr. Cao said. "However, we do believe that moderate coffee consumption can appreciably reduce your risk of this dreaded
 

Kaffe smaker alltid godt. Nå smaker den enda bedre.

(more...)

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
16 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.