Oct 27

Støtter Norge korrupsjonen i Afghanistan og Irak?

Wed, 10/27/2010 - 16:48 — F.R.R.

Korrupsjonen er størst i Somalia. Landet kommer på siste plass av 178 land på listen over de mest korrupte landene i verden, utarbeidet av Transparency International. Afghanistan kommer på en delt 176. plass, og Irak på 175. plass. På en skala fra 1-10 scorer Afghanistan og Irak henholdsvis 1,4 og 1,5. 

Afghanistan og Irak har blant annet det til felles at regjeringene i begge landene har kommet på plass med vestlig støtte, og har vært, eller er, understøttet av norske militære styrker. Et tankekors?

Er vår idealisme og våre soldater med på å bygge korrupte stater?

Norge scorer 8,6 på 10. plass, godt forbigått av Danmark Singapore og New Zealand på topp (9,3), men også av Finland og Sverige med henholdsvis score på 9,2. 

USA, i egne øyne menneskerettighetenes høyborg, faller fra året før til en 22 plass, med en score på 7,1. I det hele tatt er tabellen deprimerende lesning, med nesten 130 land under en score på 5. 

(more...)

Comments

Anonymous (not verified) says:

I have just found this website, you have posted valuable content which i like reading. I must say you have work hard in collecting data to write this post.
Click to get gym mats in UK

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
12 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.