Aug 05

Fruktose får kreftceller til å dele seg

Thu, 08/05/2010 - 19:12 — F.R.R.

Mens alle kreftceller trives godt med alle typer sukker, er det særlig fruktose som får kreftceller til å dele seg. Leskedrikker og andre sukkerholdige søtningsmidler inneholder som regel store mengder fruktose blandet med vanlig glukose.

Sukrose spaltes i de to sukkertypene fruktose og glukose. I energiomsetningen i kroppen er glukose helt sentralt, og glukose betyr derfor mye for alle celler i kroppen. Fruktose oppleves mer søtende, og har vært vurdert som "sunnere" sukker. I forhold til utvikling av kreft ser imidlertid fruktose ut til å nærmest bli "slurpet" opp av kreftceller som så kan dele seg raskere, med resultatet at kreftenutviklingen skjer raskere.

Det er en ny studie fra California som viser dette klart når det gjelder kreft i bukspyttkjertelen. Mer om studien er gjengitt på Reuters.

"They  funnene), min merknad) have major significance for cancer patients given dietary refined fructose consumption, and indicate that efforts to reduce refined fructose intake or inhibit fructose-mediated actions may disrupt cancer growth."

Ikke uventet bestrides resultatene av leskedrikkprodusenter.

(more...)

Comments

Geir (not verified) says:

Da skulle altså salt være tryggere. Det har jo en bevarende effekt på det meste;-) Men tankevekkende og nyttig forskning.

F.R.R. says:

Skjønt, fett eller sukker. Ikke bra med for mye av noe av det. :-) Chips smaker forøvrig bedre, - med cola til

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
4 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.