Jul 30

Enkel videoblogging

Fri, 07/30/2010 - 11:14 — F.R.R.

I disse iPhonetider kan det være på plass å minne om at det går an å videoblogge også uten å ha dette vidunderet, selv om det er veldig bra. Men forutsetningen for å videoblogge er for meg at det kan gjøres enkelt. Og fra en dårlig mobil blir resultatet så som så.

Her har jeg blogget fra min Htc-magic, meget dårlig kamera, med meget dårlig oppløsning. 

Resultatet holder i et nødstilfelle, men det blir ikke bra. I denne snutten er det lastet rett opp til Posterous, resultatet blir litt bedre om snutten legges inn via Youtube, men ikke veldig mye bedre.

I stedet går jeg ofte med Kodak Playsport i lomma, det er knapt større enn mobilen, er god for full HD (jeg bruker imidlertid 1080x720, det er mer enn godt nok), det er veldig enkelt, og det er vanntett til 3 meters dybde. 

Men det er ingen mobil, slik at jeg må gå via en PC. Og for å orke å videoblogge, må det går fort, og det betyr at jeg i praksis bare må lime klippene fortløpende inn i en video-editor, der kommentarene som hovedregel har skjedd under opptak.

Jeg har også andre videokameraer, også kompaktkamera som tar HD-opptak. Men rent praktisk er Playsport det letteste å håndtere. 

Videoredigering er ofte tidkrevende, og krever datakraft. Jeg har lite av begge deler, og skal det videoblogges må det skje raskt og problemfritt. Mens jeg til vanlige videoer bruket tunge programmer som Sony Vegas eller Cyberdirector, har jeg ikke tid og ork til dette når jeg skal ha en kjapp video på blogg. Jeg bruker da programmet Videopad fra NCH.

Programmet syr sammen en film på utrolig kort tid, og helst konverterer jeg til AVI-format. Programmet kan konvertere til flash (flv), men det gjør det dårlig. 

Jeg bruker Youtube eller Blip.tv, helst det siste. Grunnen er at jeg liker å ha god kvalitet på konvertering til flash-format, formatet som brukes både av Yuotube og Blip. Blip lar meg konvertere først, og da konverterer de ikke en gang til. Youtube "konverterer" også flash-format, og kvaliteten blir dårlig. Da må jeg heller laste opp en stor AVI-fil og la Youtube gjøre konverteringen, slik jeg også forsåvidt kan gjøre på Blip. I begge tilfeller blir da resultatet bra.

Imidlertid foretrekker jeg å konvertere selv, og så sende til Blip. Quick Media Converter er gratis, rask og god.

Om jeg konverterer til "custom format flash", og sender til Blip, blir resultatet som den videoen jeg har på Posterous her.

Jeg kan også laste rett opp på Posterous, og la Posterous ta seg av konverteringen. Da blir resultatet som her. Greit nok, det også.

Altså:

  • Lite kamera som er lett å ta med og tåler en støyt, HD-opptak
  • Redigert mest mulig på stedet
  • Kjapt og enkelt redigeringsprogram
  • Korte videoer

På den måten blir det ikke noe særlig mer arbeid med videoblogging enn med vanlig blogging. Og jeg vil tippe at iPhone i tillegg lar oss se flere videoblogger.

(more...)

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
12 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.