May 24

Antenneproblemer kan ødelegge for 4G mobilnett

Mon, 05/24/2010 - 17:44 — F.R.R.

Danske erfaringer med fjerde generasjonsmobilnett viser at antenneproblemer kan hindre brukeren i å oppnå de hastigheter selve nettet kan tilby. Doble antenner er en forutsetning for den maksimale hastigheten, men de er så følsomme at selv brukeren kan komme til å skygge for signalene. 

Modtagelsen er stærkt svingende, og det er brugerne selv, der står i vejen for signalet, viser de foreløbige konklusioner af de felttest, som Aalborg Universitet og antennevirksomheden Molex gennemførte i november

- Ingeniøren

Om ikke bransjen klarer å løse disse problemene, vil leverandørene slite med å levere de lovede hastighetene på en stabil måte når det brukes håndholdte terminaler/telefoner. Hastigheten vil avhenge av hvordan disse brukes, og derfor direkte av brukerens adferd.

Man kan jo ikke bede brugerne omikke at holde på bestemte steder på telefonen for ikke at skygge for antennerne. Det bliver lidt søgt

Det tenkes alternativt rundt problemet, og blandt annet tenker man seg tre antenner slik at i alle fall to skal fungere. 

Kanskje er antenneproblemer årsaken til at Dagens IT opplevde noe vekslende hastigheter når de testet Netcoms løsning, selv om avisen var strålende fornøyd alt i alt.

Det er verdt å merke seg at hastighetene kan variere veldig selv om målingene ble gjort på samme sted og til nesten samme tid. I løpet av ett minutt kan hastigheten svinge med inntil syv Mb/ss. Når man i snitt ligger på rundt 30 mbits har kanskje ikke det så mye å si, men det viser likevel at nettet er svært lettpåvirkelig av omgivelsene. Bare ved å flytte modemet fra den ene siden av pc-en til den andre endret hastigheten seg mye, og internt i våre lokaler gikk hastighetene fra 6 til 30 Mb/s avhengig av hvor vi målte.

(more...)

Comments

Angel A. Currier (not verified) says:

The problem that you share in this article is wonderful and I try to learn so many different things from this article. This is the basic information with https://www.topamericanwriters.com/ which is very accurate and increases the demand for the article. This is a highly recommended article for me.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
5 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.