Dec 15

Nærsynte blir vi, men det er noe annet enn trangsynte

Tue, 12/15/2009 - 22:26 — F.R.R.

 Det kan, nesten bokstavelig, se ut som om befolkningen i USA er mer nærsynte i dag enn for 30 år siden. Og da snakker vi ikke om den form for nærsynthet som ender i navlebeskuelse, men om en øyelidelse, myopi. 

Myopia (nearsightedness) may have been more common in Americans from 1999 to 2004 than it was 30 years ago, according to a report in the December issue ofArchives of Ophthalmology, one of the JAMA/Archives journals.

- Science Daily

Problemet er at undersøkelsen ikke peker på årsaker, men anbefaler at det letes etter risikofaktorer som kan føre til at vi blir mer nærsynte.

Min tanke er at mennesket er skapt for å skue ut over savannen, og forsåvidt til å klatre i trær. Nå trener jeg mest sittemuskulaturen, mens jeg stirrer på en dataskjerm. Er det tilfeldig at denne utviklingen mot nærsynthet faller sammen med en verden der skjermer i alle fasonger har blitt en vesentlig del av vår hverdag? 

Jeg vet ikke om det er en sammenheng her, men vet i alle fall at jeg som menneske i utgangspunktet er skapt for noe annet enn å sitte her og skrive dette på bloggen.

(more...)

Comments

Helllyday (not verified) says:

porn sex video

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
3 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.