Dec 06

Fredsfyrsten kommer

Sun, 12/06/2009 - 11:05 — F.R.R.

 Advendtstid er ventetid. Fredsfyrsten skal komme. Vanligvis er det Jesus, men denne gangen heter han Obama. Og han ender ikke i en stall, men i stedet i Det Norske Hus, rett fra Det Hvite Hus.

Det har vært en viss standardheving på 2000 år, som seg hør og bør. Og i stedet for sauere og gjetere som beskyttelse har vår tids fredsfyrste fått et sikkerhetsopplegg til, var det 70 millioner kroner? I alle fall er det et beløp som tilsvarer den biodieselavgiften Jens arbeidet så hardt for. Riktignok står det noe mer intektsført i statsbudsjettet, men med avgiften vil jo omsetningen falle, slik at jeg tenker avgift og Obamas sikkerhetsopplegg går opp i opp. 

Gjeterne har denne gangen skuddsikre vester og mikrofon på øret. Og gjeterstaven er erstattet med ildstokker. Og Fredsfyrsten som kommer har til rådighet mange ildstokker, involvert som han er i krig både her og der.

Men de vise menn er der like fullt. I år 2009 er det imidlertid noe mer kjønnsdeling blant dem, men vise er de. I alle fall oppfatter de seg slik selv. Og Vismannen med stor V er også arkitekten bak Det Norske Hus. Han heter Jagland.

Lite tenkte han vel når han bygde Det Norske Hus at det skulle huse en Messias. Men når sjansen bød seg kunne han ikke la den passere. Så Fredsfyrsten Obama kommer til Oslo for å få overrakt fredsprisen fra vismannen Jagland, for det meste for det han har tenkt å gjøre, mer enn for det han har gjort. 

Også det passer inn i advendt. Jesus hadde heller ikke rukket å gjøre så mye på denne tiden for 2009 år siden, ut over det å ha blitt født. Men han skulle komme til å sette spor etter seg. Våre dagers Fredsfyrste har også til gode å egentlig levere varene, i en alder da Jesus allerede hadde fullført sin jordiske gjerning. 

Kanskje vil Obama innfri. Han har endret det politiske klimaet i verden, det skal han ha. Men han har en lang vei fram til å fylle Nobels tanke om en fredspris, slik han nå får den i forkant av fredsoppgaven. I dag er han leder for verdens mektigste hær, han leder det land i verden som er involvert i flest kriger per idag, og han leder et verstingeland når det gjelder jordas vandring mot et klima som fører til kollaps og kaos. 

La oss inderlige håpe at Jagland har noen av Snåsamannens evner, en synskhet som går ut over fornuft og tanke. For om Obama ikke får røkelse og myrra, får han i alle fall med seg gull og medalje, samt stor hyllest og oppmerksomhet.

 

(more...)

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
4 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.