August 2011

Aug 23
2

Den nødvendige samtalen. Når foreldre ruser seg

Tue, 08/23/2011 - 08:10 — F.R.R.

(more...)

Aug 21
0

Og mennesket skapte Gud i sitt bilde?

Sun, 08/21/2011 - 15:52 — F.R.R.

Vi i Norge har vokst opp med at Gud skapte mennesket i sitt bilde. I den grad vi har noen formening om hva Gud er ut over bestefarsbildet, eller Michelangelos skapende finger, kan det tenkes at det motsatte er tilfellet: Mennesket skapte Gud i sitt bilde fordi vi trenger troen på noe mektig utenfor oss selv. Og Gud blir da et vesen, eller et begrep, som passer inn i vårt konseptuelle rammeverk.

(more...)

Aug 21
1

En fireåring vet hvilke voksne som er kunnskapsrike

Sun, 08/21/2011 - 11:10 — F.R.R.

Det har vært kjent at et tre år gammelt barn vet hvilke voksenpersoner som gir de riktige svarene på spørsmål. Og barnet søker stadig tilbake til disse for å lære. Men når barnet er fire, finner det etterhvert ut hvilke voksne som svarer riktig fordi de faktisk har mye kunnskap, og hvilke voksne som svarer riktig fordi de selv har hørt svaret fra andre. 

Riktig svar er altså ikke nok for en fire-åring. Det vil helst også vite om den som har svaret rent generelt er kunnskapsrik, og det er de siste barnet stadig vil gå tilbake til for å få vite mer. Og barnet er i denne alderen i stand til å diskriminere mellom kunnskapsrike og andre, selv om begge gir riktige svar. 

(more...)

Aug 20
0

Drupal, CKEditor and absynthe-theme

Sat, 08/20/2011 - 08:17 — F.R.R.

With some themes CKEditor in Drupal does not work right by default, e.g. where the background in the text-field is to dark. For the Marienelli theme, the solution is presented here:

 http://drupal.ckeditor.com/tricks.

But the same problems show up with this theme as well; Absynthe

The added code in the ckeditor.config.js-file regarding the Marienelli theme is: 

config.bodyClass = 'singlepage';

(more...)

Aug 14
1

Hvordan kvinner utvikler mannen

Sun, 08/14/2011 - 08:32 — F.R.R.

Med interesse leser jeg Tim Flannery, omstridt, men anerkjent australsk vitenskapsmann. Og det vil trolig komme flere blogginnlegg fra hans bok Here on Earth. Her skriver han blan annet om hvordan kvinner gjennom evolusjonen vil forandre mannens natur, til forskjell fra hva de tidligere hadde mulighet til:

(more...)

Aug 08
0

Dengang Islam reddet vår sivilisasjon

Mon, 08/08/2011 - 20:51 — F.R.R.

Vi som er gamle nok husker det britiske fjernsynsserien "Vår sivilisasjon" som rullet over også norske fjernsynsskjermer på 60-tallet. Den eminente programlederen Kenneth Clarke tok oss gjennom historien med dykk inn i vår vestlige sivilisasjon, hvor den kom fra, og hvordan den utviklet seg. Og fortalte hvordan Islam på 700-tallet e.Kr. revitaliserte, og derfor bevarte, vår sivilisasjon fra tilstivning og død.

(more...)

Aug 08
0

Rus og vold. Er det logikk i ruspolitikken?

Mon, 08/08/2011 - 13:32 — F.R.R.

Det tragiske dødsfallet i Askim synliggjør noe som kan virke som en inkonsekvent holdning til rus og rusmidler. Men alkohol er akseptert av alle, også fyll fordi det er "fest", reagerer samfunnet med straff om noen tas med 1 gram cannabis til eget bruk.

(more...)

Aug 07
0

Sikkerhetskopiere blogg (backup)

Sun, 08/07/2011 - 15:09 — F.R.R.

Etterhvert har jeg lagt igjen mange ord i forskjellige blogger, og jeg har mistet mange blogger og mye blogginnhold underveis. Sikkerhetskopiering er et must. Nå har jeg sikkerhetskopiert 3 forskjellige nettsteder, og redskapet heter (Gnu)Wget. Bloggene var på henholdsvis Posterous, Drupal, og Wordpress.

Fremgangsmåten har jeg beskrevet på engelsk her. Men jeg tenkte bare å fortelle det samme på norsk:

(more...)